Možnosti uplatnění metodologie reálných opcí při stanovení hodnoty podniku - Dluhošová, Dana
Popis a analýza rôznych aspektov oceňovania firiem. Metodologické prístupy uplatniteľné pri oceňovaní. Výnosové metódy na báze cash flow. Popis princípov a možností využitia opčnej metodológie pri stanovení hodnoty vlastného kapitálu firmy s flexibilnými zásahmi - táto metóda umožňuje ohodnotiť budúce aktívne manažérske zásahy a zohľadniť flexibilitu rozhodovania. Takto je možné eliminovať podhodnotenie skutočnej hodnoty firiem a taktiež zvýšiť možnosti a rozsah poteciálnych investičných a akvizičných príležitostí pri investičnom a finančnom rozhodovaní.