Etika v podnikaní - Červená, Karolína
Spoločenské zmeny majú politickú a ekonomickú dimenziu. V politickej dimenzii ide o vybudovanie pluralitnej spoločnosti, založenej na demokraticky fungujúcom systéme, opierajúcom sa o slobodné voľby a na tomto základe vybudovanom politickom systéme. V rámci ekonomickej dimenzie sa spoločnosť usiluje o vybudovanie prosperujúcej ekonomiky, založenej na fungovaní trhového mechanizmu. Trhový mechanizmus sa opiera o slobodu jednotlivca, jeho predstavu o svojom vlastnom spôsobe života a správania. Základom akejkoľvek prosperity v podmienkach trhovej ekonomiky je sloboda