Bezpečnosť potravín v norme ISO 22000 - Kerekréty, Jozef
Uplatňovanie slovenskej technickej normy STN EN ISO 22000, ktorá je dobrovoľným odporúčaním pre všetky typy organizácií, ktoré vykonávajú podnikanie súvisiace s potravinami alebo krmivami. Predmetom normy sú požiadavky na systém manažérstva zameraného na najdôležitejšiu stránku kvality potravín - na ich bezpečnosť. Bezpečnosť potravín, zdravotná neškodnosť, nie bezpečné potraviny a potravinová bezpečnosť. Porovnanie nariadenia Európskeho parlamentu o hygiene potravín s normou ISO 22000. Privátne normy pre výrobu potravín pod maloobchodnou značkou reťazca.