Human capital and modelling of its development - Tvrdoň, Jiří
Vzťah medzi vzdelaním ako charakteristiky kapitálu a výkonnosťou školských pracovísk s využitím produkčného modelovania. Vymedzenie výkonnosti školských zariadení podľa matice efektívnosti, z ktorej vyplýva, že i školy s nižším objemom zdrojov na študenta môžu významne prispievať k rozvoju ľudského kapitálu. Transformáciou týchto zdrojov na znalosti je vyjadrená produkčná funkcia vzdelania.