Výrobek versus značka - Kozák, Vratislav
Analýza rozrastajúceho sa trhu vlastných značiek obchodných reťazcov (DOB - distributor owned brands ) a ich možný vplyv na zavedené značky tradičných producentov (MOB - manufacturer owned brands). Vlastné značky sa zameriavajú predovšetkým na výrobky rýchloobrátkového typu tovaru. Analýza sa zameriava na využívanie DOB u najvýznamnejších obchodných reťazcov, ale tiež na pôvod vlastných značiek, ich rozšírenie v ČR a v Európe. Zameranie na segmenty, ktoré sú vlastnými značkami najviac ohrozené.