Financovanie kultúry z netradičných zdrojov - Novotný, Oskar
Historický pohľad na pojem lotéria. Pojem lotéria vo vedeckej literatúre. Charakter a postavenie lotérií v modernej spoločnosti. Druhy a spôsoby realizácie lotérií. Štátny monopol v oblasti lotérií. Priame príjmy verejných rozpočtov z lotérie. Ekonomické vzťahy systému lotérie a im podobných hier. Modely financovania kultúry z výnosov lotérie a im podobných hier.