Hodnotenie kvality učebníc prostredníctvom systému kritérií - Nogová, Mária
Hodnotenie kvality učebníc na základe hodnotiacich kritérií a oboznámenie čitateľov s týmito kritériami. Cieľom tvorby hodnotiacich kritérií bolo sformulovať kritériá na posúdenie kvality učebníc a priradiť im bodovú hodnotu tak, aby na základe nich bolo možné ich objektívne hodnotiť. Vytvorené hodnotiace kritériá boli posudzované z hľadiska validity a reliability a zároveň niekoľko rokov overované v praxi.