Vojenská charakteristika druhé intifády - Eichler, Jan
Palestínsko-izraelské konflikty a druhá intifáda. Teroristické metódy druhej intifády. Izrael ako kvalitatívne aj kvantitatívne silnejší súper. Rozširovanie tzv. bezpečnostného pásma izraelskou armádou. Politika G. Busha voči silám a organizáciám islamského extrémizmu. Negatívne dôsledky izraelskej taktiky proti druhej intifáde. Nutnosť hľadania politického riešenia konfliktnej situácie.