Krvavé diamanty: surovinové pozadí konfliktu v Sieře Leone - Černoch, Filip
Surovinové bohatstvo, predovšetkým diamanty, ako základný zdroj nestability v Sierre Leone. Ďalšie destabilizujúce faktory v krajine. Militantné akcie ozbrojencov s cieľom zvrhnutia skorumpovanej vlády. Dočasné prímerie uzavreté 18.5.1999. Cena dočasného prímeria. Rekonštrukcia krajiny. Zdroje financovania vojny.