Zmluva medzi Slovenskou republikou a Bulharskou republikou o sociálnom zabezpečení
Vymedzenie základných pojmov pre Zmluvu o sociálnom zabezpečení. Zmluva sa vzťahuje v Slovenskej republike na právne predpisy o Sociálnej poisťovni a právne predpisy, ktoré upravujú dávky dôchodkového zabezpečenia a nemocenského poistenia. V Bulharskej republike sa vzťahuje na právne predpisy upravujúce peňažné dávky pri práceneschopnosti a materstve, invalidite, starobnom dôchodku, pozostalostnom a pri pracovnom úraze a chorobe z povolania.