Postavenie výskumníka v podmienkach reštrukturalizácie a rozvoja priemyslu - Buday, Jozef
Postavenie výskumníka pôsobiaceho v nových náročných trhových podmienkach. Vývoj počtu pracovníkov výskumu a vývoja v priemysle. Požiadavky priemyslu na tvorivých pracovníkov. Ochrana záujmov výskumníkov v priemysle. Odporúčania na uplatnenie Európskej charty výskumníka na Slovensku.