Diagnostika a ohodnocovanie duševného vlastníctva podniku - Majtán, Štefan
Autori v príspevku načrtávajú problém definovania pojmu duševné vlastníctvo v konfrontácii s príbuznými pojmami, problém postupov a metód ohodnocovania zložiek duševného vlastníctva, problém odbornej príslušnosti znalcov ohodnocujúcich duševné vlastníctvo. Väčšiu pozornosť venujú problému štruktúry duševného vlastníctva z aspektu prístupu k jeho ohodnocovaniu. Tri aspekty tejto štruktúry - právny aspekt, aspekt nositeľa vlastníctva, aspekt evidenčný. Duševné vlastníctvo členia na : priemysené práva, autorské práva a iné práva tzv. doplnkovej formy právnej ochrany. Príspevok vznikol v súvislosti s prípravou nového predmetu na Katedre podnikovohospodárskej - Ohodnocovanie duševného vlastníctva.