Kvalita padělků eura roste vývoj a současná situace v padělání eurobankovek
Od zavedenia eura do hotovostného obehu v januári 2002 sa dá pozorovať niekoľko období z hľadiska snahy o falšovanie tejto meny. Od roku 2002 kvalita i množstvo falšovaných eurobankoviek sa stupňovalo až do roku 2003.Technika falšovania kombináciou offsetu s laserom. Vývoj počtu falzifikátov eura od roku 2003. Fenomén falšovania ostáva vážnym problémom.