Znalostné služby v rozvoji kvality - Leščišin, Michal
Zhotovením výrobku sa jeho púť iba začína, k používaniu, či spotrebe u konečného zákazníka je potrebné mať k dispozícii rozmanité služby ako súčasť kvality uspokojovania zákazníkov. Enormný nárast služieb, rozličné druhy služieb a ich špecifické poslanie. Znalostné služby - ich pojem nie je zatiaľ postačujúco vymedzený. Znalostné služby ako novodobý, predovšetkým nehmotný fenomén v rozvoji kvality. Hlavné druhy znalostných služieb - služby, ktoré poskytuje oblasť vedy a výskumu, edukačné služby, znalosť a ovládanie širokej škály metód tvorivej činnosti, metód experimentovania, ovládanie simulačných modelov a ďalších nástrojov, ktoré sa expertíznym spôsobom podieľajú na tvorbe kvality sofistikovaných výrobkov. Zdrojom znalostných služieb je aj outsourcing.