Šance na prácu rastú so vzdelanosťou
Zo Správy o sociálnej situácii obyvateľstva Slovenskej republiky za rok 2005. Dokument podrobne opisuje základné ekonomické ukazovatele a ich vývoj, základné ukazovatele a aktívne opatrenia trhu práce a údaje týkajúce sa sociálneho zabezpečenia. Z priestorových dôvodov článok prináša len niektoré informácie. Trh práce. Regionálne rozdiely. Sociálna pomoc.