Prevencia kríz z potravín - Peško, Milan
1. januára 2006 vstúpili do platnosti legislatívne a harmonizované nariadenia EÚ pre úradné kontroly potravín a krmív, hygienu potravín a krmív a mikrobiologické kritériá. Snaha o minimalizáciu rizík z potravín a čo najspoľahlivejšie ochrániť zdravie spotrebiteľa. Systém "z farmy na vidličku". Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA). Národná komisia pre bezpečnosť potravín a krmív. Systém RASFF (Rýchly výstražný systém pre potraviny a krmivá) v EÚ.