Verejný záujem a verejná prospešnosť v právnom poriadku Slovenskej republiky - Svák, Ján
Pojem verejný záujem. Všeobecné vymedzenie verejného záujmu v právnej teórii. Verejný záujem v medzinárodnom práve. Ústavnoprávny základ inštitútov verejného záujmu a verejnej prospešnosti. Reflexia verejného záujmu a verejnej prospešnosti v zákonnej úprave. Verejný záujem a verejná prospešnosť v delegovanej legislatíve.