Podnikateľské riziko - rizikový kapitál - Serina, Pavol
Priblíženie problematiky rizikového kapitálu malým a stredným podnikateľom s výhodami jeho využívania hlavne z hľadiska zabezpečenia si vysokej konkurenčnej schopnosti firmy na trhu. Rizikový kapitál - definícia, typy rizikového kapitálu. Investičné kritétiá, investičný proces - jednotlivé kroky investičného procesu investora rizikového kapitálu. Výhody financovania prostredníctvom rizikového kapitálu. Rizikový kapitál sa postupne udomácňuje aj v podnikateľskom prostredí na Slovensku (najmä rozvojový kapitál).