Proces globalizácie a disparity ekonomického rastu v regiónoch ekonomiky - Workie Tiruneh, Menbere
Stručný pohľad na rozdielne názory v ekonomickej teórii na konvergenciu. Konvergencia a divergencia. Formálny teoretický model o meraní konvergencie. Konvergenčné a divergenčné tendencie vo vybraných regiónoch sveta. Výsledky aplikácie modelov. Konvergencia v rámci svetovej ekonomiky ako celku. Konvergencia OECD a subsaharskej Afriky. Konvergencia OECD a Ázie. Konvergencia v Európskej únii a v tranzitívnych ekonomikách a medzi týmito regiónmi.