Stručný průvodce Evropskou unií a jejím právem - Kapitánová, Jitka
Pokračovanie z č. 2/2006. Vznik menovej únie. Počiatky koordinácie menových politík. 70. roky - prvé návrhy vytvorenia menovej únie. Európsky menový systém (1979-1998). Prechodné obdobie menovej únie - bezhotovostné euro (1999-2001). Európsky menový systém II (od 1.1.1999). Menová únia s jednotkovou menou - hotovostné euro (od. 1.1.2002). Vstup ČR do menovej únie.