IAS/IFRS - Požadavky na zveřejňování - Hruška, Vladimír
Povinne zverejňované informácie podľa IAS/IFRS. IAS 27- Konsolidovaná a individuálna účtovná závierka. Štandard sa používa pri zostavovaní a vykazovaní konsolidovanej účtovnej závierky za skupinu podnikov ovládanú materským podnikom. Použije sa aj k vykazovaniu investícií do dcérskych, spoločných a pridružených podnikov. IAS 28 - Investície do pridružených podnikov. Tento štandard sa používa na zychytenie investícií do pridružených podnikov vo vlastníctve jednotiek rizikového kapitálu alebo podielových fondov, správcov majetku a pod.