I v marketingu platí: mysli globálně, jednej lokálně - Němec, Petr
Proces internacionalizácie a dôležitosť dbať na rozdiely v potrebách zákazníkov, ktoré vyplývajú z kultúrnych odlišností. Diverzifikácia potrieb zákazníka. Príklad na firme Volkswagen a Henkel. Skúmanie kultúrnych odlišností a ľahšie umiestnenie produktov na trhu. Pružná reakcia na miestne zvyklosti. Centrála verzus pobočky firmy.