Čierny kôň Európy - Brezovský, Jozef
Belgicko sa tretíkrát umiestnilo na prvom mieste rebríčka štátov, ktoré sú najviac naklonené vývoju v logistickom a priemyselnom segmente. Poradie krajín podľa kľúčových faktorov. Slovensko nie je hodnotené, ak by bolo, dostalo by sa za Česko. Za posledné roky sa slovenský logistický obchod dostal na úroveň svojich susedov. Naše konkurenčné výhody - strategická poloha, kvalifikovaná a relatívne lacná pracovná sila, rýchly priemyselný rozvoj. Nevýhody - nedostatočná infraštruktúra, problémy s majetkovo nevysporiadanými pozemkami. Najperspektívnejšou lokalitou sa stal Senec.