Nové inštitucionálne črty sociálneho štátu na Slovensku - Gerbery, Daniel
Teoretické východiská skúmania sociálneho štátu - prehľad základných klasifikácií. Faktory a limity ovplyvňujúce skúmanie modelu sociálneho štátu na Slovensku. Aktívna európska sociálna politika. Princíp aktivizácie ako základ identifikácie modelu sociálneho štátu na Slovensku - príklady sektorových politík: politika trhu práce, štátna podpora pracujúcich rodín, sociálna pomoc. Od univerzalizmu k minimálnemu, základnému zabezpečeniu a cieleným opatreniam.