Komparácia úrovne poľnohospodárskej výroby v krajinách Európskej únie so Slovenskou republikou - Tomanovičová, Jana
Pri zisťovaní komparácie úrovne poľnohospodárskej výroby v krajinách Európskej únie so SR sa vychádzalo z obdobia rokov 2000-2002 v nadväznosti na analýzu vybraných ukazovateľov poľnohospodárskej výroby (hlavné výrobné faktory, intenzita poľnohospodárskej výroby, produkcia a spotreba poľnohospodárskych produktov). Zhodnotenie stupňa sebestačnosti za Slovensko naráža na nedostatok oficiálnych štatistických údajov.