Modely růstu podniku - Srpová, Jitka
Rast je v podnikaní spojený s úspechom, ale má aj svoje úskalia. Príspevok prináša stručnú charakteristiku vybraných teoretických prístupov k rastu podniku. Ide o Greinerov model, model Churchilla a Lewisovej a model S.H. Hanksa. Uvedené modely rastu ukazujú, kde môžu ležať príčiny problémov, ktoré musia riešiť a prekonávať rastúce podniky. Teoretické prístupy k rastu podniku sú v českej odbornej literatúre málo frekventované. Taktiež by bolo vhodné formou výskumu overiť vhodnosť aplikovateľnosti spomenutých teoretických modelov v podmienkach českej ekonomiky.