K životní úrovni obyvatelstva v Československu v první polovině 60. let minulého století - Sekanina, Milan
Pokus o analýzu príčin depresie československej ekonomiky na začiatku 60. rokov 20. storočia. Dalo by sa predpokladať, že pokles a stagnácia ekonomiky v tomto období sa odrazili na znížení životnej úrovne obyvateľstva. Opak bol však pravdou. Otázkam sociálnej politika bola venovaná zvýšená pozornosť. Vytvorenie zváštnej situácie - dosiahnutie plnej zamestnanosti. Príjmy a výdavky, v mzdovej oblasti. Spoločenská spotreba. Životné prostredie a voľný čas.