Vybrané kredibilné regresné modely v havarijnom poistení - Šoltés, Erik, 1974-
Medzi moderné prístupy kalkulácie a permanentnej úpravy netto poistného patrí teória kredibility. Vznik rôznych druhov kredibilných modelov. Hachemeisterov kredibilný regresný model (model HM). De Vylderov kredibilný regresný model aplikovaný na normovaných regresoroch. Možnosti aplikácie De Vylderovho kredibilného regresného modelu. Databáza údajov vytvorená zo štatistiky poistných udalostí v havarijnom poistení anonymnej poisťovne, z piatich regiónov Slovenska. Porovnanie kolektívneho a individuálnych regresných modelov.