História manažérstva kvality a jeho strategický význam - Mateides, Alexander
Definovanie kvality. História záujmu o problematiku kvality. Rozvoj priemyslu a vývoj prístupov k riadeniu kvality. Riadenie kvality typické pre 50., 60., 70. roky. Základy japonského prístupu k riadeniu kvality. Základné japonské prístupy - Andon, Gemba, Heijunka, Jidoka, Kaizen, Kanban, tri M, Poka Yoke, päť S a ich charakteristiky. Dynamické zmeny požiadaviek na organizácie. Strategický význam manažérstva kvality - jeho úlohou je starať sa o to, aby boli splnené požiadavky zákazníka podstatné pre kvalitu. Význam kvality pre organizáciu. Kroky strategickej novoorientácie v oblasti kvality. Time-to-Market (čas vstupu na trh).