Transformačné procesy v slovenskom divadelníctve po roku 1989 a ich vplyv na ekonomiku operných divadiel na Slovensku - Tajtáková, Mária
Vplyv zmenenej politicko-ekonomickej situácie na oblasť opernej kultúry a slovenského divadelníctva. Prvá vlna reformy divadelnej siete (1995-1997). Druhá vlna reformy divadelnej siete ( 1999-). Transformačné procesy v operných divadlách na Slovensku. Dosah reforiem na ekonomiku operných scén. Ekonomická sebestačnosť. Priemerná cena vstupného. Objem produkcie.