Demografie české důchodové reformy - Tomeš, Zdeněk
Najvýznamnejšie dôsledky demografických zmien sú koncentrované do oblasti dôchodkového poistenia. Objasnenie niektorých demografických aspektov súčasnej penzijnej reformy v ČR. Základné demografické trendy. Vekové zloženie. Demografické závery. Zo záverov vyplýva, že česká spoločnosť sa historicky, tak i v medzinárodnom porovnaní v súčasnosti nachádza v priaznivej demograficko-ekonomickej situácii. Dôsledky pre penzijný systém.