Existuje v Európskej únii demokratický deficit? - Jakubek, Martin
Čo obsahuje pojem demokracia a demokratický deficit. Vzťah medzi občanmi EÚ a Európskou úniou. Otázka informovanosti občanov EÚ. Analýza inštitúcií EÚ. Rada ministrov a jej spôsob rozhodovania. Nedostatok právomocí Európskeho parlamentu. Európska komisia a jej interakcie s ostatnými inštitúciami.