Model integrace rizika a nejistoty do strategického rozhodování - Švecová, Lenka
Súbor doporučení na náplň jednotlivých fáz riešenia rozhodovacích problémov strategickej povahy, ktorý tvorí určitý normatívny rámec integrácie rizika a neistoty do strategického rozhodovania. Tento rámec je založený na scenárovom prístupe a zahrňuje fázu tvorby scenárov, stanovenie súboru kritérií pre hodnotenie strategických variantov, tvorbu súboru strategických variantov, stanovenie dopadu strategických variantov a výber najvhodnejšieho variantu. Súčasťou tohto normatívneho rámca je tvorba a implementácia systému včasného varovania.