Uplatnění systémového přístupu v zabezpečení business continuity managementu - Kopecký, Zdeněk
Vymedzenie pojmu a ciele business continuity management (BCM). BCM - riadenie kontinuity podnikateľských procesov vo vzťahu k prevádzkovým (operačným) rizikám. Dielčie dôsledky diskontinuity podnikania. Systém zabezpečenia kontinuity podnikania je systém organizačných, personálnych, materiálnych, technických, finančných a ďalších opatrení k minimalizácii rizík diskontinuity a k zabezpečeniu nevyhnutných zdrojov (vstupov) a k udržaniu podmienok k realizácii podnikateľských aktivít pri vzniku mimoriadnych a následných krízových situácií. Konečným cieľom zabezpečenia kontinuity podnikania je minimalizácia strát výnosov z podnikateľských aktivít. BCM je súčasťou krízového manažmentu podniku. Metodologické východiská riešenia zabezpečenia kontinuity podnikania. Predmet zabezpečenia kontinuity podnikania ako časove a zdrojove podmieneného procesu.