Dizertačná práca: Metódy oceňovania produktov a meranie zisku v životnom poistení - Krčová, Ingrid, 1969-
Informácia o dizeratačnej práci: Metódy oceňovania produktov a meranie zisku v životnom poistení. Obhajoba sa konala 19. 11. 2005. Cieľom dizertačnej práce bolo podrobne rozpracovať tému oceňovania produktov životných poisťovní, a to pomocou metódy prítomnej hodnoty poistenia, ale predovšetkým metódy testovania ziskovosti, ktorej základnou myšlienkou je sledovanie zmien výšky zisku s ohľadom na rôzne zmeny faktorov, ktoré zisk ovplyvňujú, a tiež stanovenie optimálnej výšky poistného z hľadiska poisťovne, ale aj z hľadiska potenciálneho klienta poisťovne. Ďalším cieľom je rozpracovanie metódy oceňovania neštandardných rizík v životnom poistení.