Nové dimenzie ekonomického rozvoje - Ondrčka, Pavel
Zmapovanie teórie tvoriacej špecifickú disciplínu ekonomickej teórie, ktorá dostala názov rozvojová ekonómia (development economics). Podstatou príspevku je potreba zabudovať do modelov viac neekonomických faktorov, ktorých význam v súčasnosti stále rastie. Funkcie štátu v novej ekonómie rastu. Zdroje rastu. Omyly v teórii rozvoja. Úloha vlády v ekonomickom rozvoji. Kritérium rozvoja a jeho charakteristika. Historický pohľad na ekonomický rozvoj.