Úkoly československého hospodářství v první polovině 70. let 20. století a vnější podmínky pro jejich realizaci - Sekanina, Milan
Obdobie prvej polovice sedemdesiatych rokov 20. storočia v Československu patrí k najúspešnejším v procese budovania socializmu. Hospodárska stratégia v období 5. päťročnice. Vývoj československej spoločnosti.Uvoľňovanie medzinárodného napätia. Svetová hospodárska recesia. Energetická a surovinová kríza. Nástup novej technologickej éry. Rozšírenie Európskeho spoločenstva. Ekonomická spolupráca krajín RVHP.