Dizertačná práca: Úmrtnosť v Slovenskej republike v období 1991 až 2000 - Sandtnerová, Soňa
Informácia o obsahu dezertačnej práce: Úmrtnosť v Slovenskej republike v období 1991 až 2000. Obhajoba sa konala 19. 10. 2005. Hlavným cieľom je analýza úrovne vývoja a štruktúry úmrtnosti v Slovenskej republike v sledovanom období rokov 1991 až 2000. Práca je zameraná na celkovú charakteristiku stavu a vývoja jednotlivých zložiek úmrtnosti, zhodnotenie štrukturálnych rozdielov, s využitím rôznorodých prístupov a metód analýzy. Komplexnosť práce spočíva v postupnom výklade teoreticko-metodologických otázok, cez analýzu úmrtnosti z rôznych hľadísk priestorového, časového a štrukturálneho porovnania, až k názorovej aplikácii zvolených metód spracovania.