Úsilie Baskov o nezávislosť na Madride: začarovaný kruh? - Kunská, Zuzana
Vyhlásenie prímeria baskickou teroristickou organizáciou ETA v marci tohto roku. Teritoriálne vymedzenie Baskicka. Autonómne snahy Baskov v 20. storočí. Úsilie teroristickej organizácie ETA o odtrhnutie baskických provincií od Španielska v období frankizmu. Ibarretxeho plán. Plán podľa španielskej ústavy nezrealizovateľný. Trvalé prímerie ohlásené organizáciou ETA veľkou nádejou pre Španielsko ako aj pre boj medzinárodného spoločenstva proti terorizmu.