Software quality requirements - Vaníček, Jiří
V súčasnosti sú medzinárodné normy a technické správy pre kvalitu systémov a softvéru rozptýlené do radu normatívnych dokumentov, napr. ISO/IEC 9126, ISO/IEC 12119 ...Tieto dokumenty nie sú navzájom konzistentné a neobsahujú nástroje pre presné stanovenie požiadaviek. Presná formulácia požiadaviek je kľúčovým bodom v procese merania a hodnotenia kvality. Článok predstavuje rámec pre formuláciu požiadaviek na kvalitu softvéru, ktorý by mal byť použitý v novom rade medzinárodných noriem ISO/IEC 250xx, vyvíjaných v rámci medzinárodného vedeckého normalizačného projektu - Požiadavky na kvalitu softvéru a ich hodnotenie.