DPH v Európskej únii - Jurišová, Anna
Registračnú povinnosť pre DPH má aj zahraničná právnická a fyzická osoba, ktorá nemá v tuzemsku sídlo, miesto podnikania, alebo prevádzkáreň a ktorá podniká v zahraničí. Registrácia tzv. nadobúdateľov. Príklady.