Problémy teórie a metodológie finančného účtovníctva v procese jeho internacionalizácie - Soukupová, Božena
Súčasný stav vývoja systémov finančného účtovníctva. Prechod od harmonizácie k vytvoreniu systému svetového účtovníctva. Faktory určujúce charakter systémov finančného účtovníctva jednotlivých krajín a ich rozdielov.