Adaptation of the Competition Policy in Slovakia - Selected Problems - Mogyorosiová, Zuzana, 1975-
Od 1. mája 2004 platia pravidlá hospodárskej súťaže EÚ aj v nových členských krajinách. Pokiaľ ide o pravidlá poskytovania štátnej pomoci, prechodné obdobia boli dohodnuté iba v obmedzenej miere. V týchto krajinách je potrebné zabezpečiť implementáciu príslušných pravidiel vzhľadom na to, že proces transformácie z centrálne plánovaných na trhové ekonomiky ešte nebol ukončený. Skúsenosti Slovenska s poskytovaním štátnej pomoci zahraničným investorom naznačujú možné problémy. Konkrétne zameranie na štátnu pomoc poskytnutú kórejským firmám KIA Motors Corporation a Huyndai Mobis.