Podmínky pro rovné zacházení a zlepšování kvality pracovního života - Dvořáková, Zuzana
Vymedzenie súčasného chápania obsahu pojmu kvalita pracovného života. Vzťah medzi cieľom iniciatív a opatrení EÚ a príjmom za vykonanú prácu. Náčrt teórie vysvetlujúcej genderové rozdiely v mzdách. Ilustrácia rozdielov v mzdách medzi mužmi a ženami v EÚ a ČR. Odporúčania na zlepšovanie pracovných podmienok žien, vrátane hodnotenia práce ako nástroja realizácie rovného odmeňovania.