Modelovanie krajiny prostredníctvom polí - Koreň, Milan
Matematická formalizácia vybraných pojmov z oblasti geografie a krajinnej ekológie. Vybrané pojmy a termíny sa vyjadrujú prostredníctvom vhodných matematických štruktúr - množín, funkcií, polí, rozkladov. Zavedenie predloženého formálneho aparátu umožňuje vytvoriť teoretické opisy a modely krajinných systémov, ktoré sú nezávislé na počítačovej reprezentácii.