EU jako aktér v oblasti ochrany lidských práv - Zemanová, Štěpánka
Sociálna politika ako prvopočiatok ochrany ľudských práv v Európskom spoločenstve. Volný pohyb pracujúcich. Pokroky v 70. a 80. rokoch. Jednotný európsky akt. Charta základných práv zamestnancov a sociálna klauzula Maastrichtskej zmluvy. Ľudské práva v Maastrichtskej zmluve. Amstredamská zmluva. Štruktúra Charty základných práv Európskej únie. Ochrana základných práv v procese konštitucionalizácie EÚ.