Jak je to s železnicemi - Peltrám, Antonín
Výsledky hospodárenia Správy železniční dopravní cesty, s.o. (České dráhy) ČD a.s. za rok 2003 a 2004. Vynaložené náklady na prevádzku a prevádzkyschopnosť dráhovej infraštruktúry v ČR. Celkové náklady a dotácie, ktorými sa zaisťovala železničná preprava prostredníctvom oboch spoločností. Európske krajiny: poradie podľa dĺžky siete, rozlohy územia, počtu obyvateľov. Výkony vo verejnom záujme a železnice. Spoplatnenie medzinárodných ciest a diaľnic. Ako zlepšiť konkurencieschopnosť železníc.