Využitie skladiskových záložných listov a tovarových záložných listov v poľnohospodárstve - Jánošová, Veronika, 1953-
Úverovanie poľnohospodárskeho sektora je v súčasnosti zložitý a zdĺhavý proces. Jednou z možností získania finančných prostriedkov sú skladiskové a tovarové záložné listy. Tieto dva druhy cenných papierov sú popísané v zákone č.144/1996 Z.z. Možno ich vydať na zrno obilnín (vrátane kukurice), olejnaté semená, semená strukovín, cukor, zemiaky jedlé, neskoré. Skladiskový záložný list je cenný papier, s ktorým ukladateľ môže obchodovať. Skladiskové záložné listy v medzinárodnom kontexte.