O súčasnosti a budúcnosti environmentálnej etiky - Smolková, Eva
V posledných rokoch postupne klesá záujem o otázky týkajúce sa životného prostredia. Potreba upozorňovať na význam životného prostredia ako existenčnej hodnoty. Význam environmentálneho myslenia pre celú spoločnosť, pre vývoj životného prostredia vo svete. Environmentálna problematika v Európskej únii. Súčasnosť a budúcnosť environmentálnej etiky.