Outsourcing v riadení ľudských zdrojov - Nachtmannová, Oľga, 1963-
Vyčleňovanie sekundárnych funkcií mimo podnik - tendencia poklesu počtu zamestnancov v dôsledku outsourcingu. Tri dôvody pre zadávanie niektorých personálnych činností externým agentúram (M. Amstrong) - úspora nákladov, koncentrácia úsilia personálnych manažérov a špecialistov, získanie odbornejších služieb. Vývoj využívania outsourcingu v podnikoch SR - využíva sa najmä pri vzdelávaní a rozvoji zamestnancov, pri získavaní a výbere zamestnancov. Výhody, ktoré prináša outsourcing v riadení ľudských zdrojov.